Ασφαλείς Συναλλαγές

ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΑΝΘΟΣ PROPERTIES

ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΑΝΘΟΣ PROPERTIES

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΑΝΘΟΣ PROPERTIES

ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

"(VbV)" & "MasterCard SecureCode"

 3dsecure

Η υπηρεσία 3D – Secure της Probank Verified by VISA & MasterCard SecureCode, είναι μια νέα υπηρεσία σε συνεργασία με τη VISA και με τη MasterCard που σκοπό έχει τη διασφάλιση των καρτών των πελατών της Τράπεζας, όταν αυτές χρησιμοποιούνται για αγορές μέσω internet. Βασίζεται σε ένα παγκόσμια αποδεκτό πρωτόκολλο ασφαλείας (3D Secure) το οποίο είναι εγκεκριμένο από τη VISA και τη MasterCard και χρησιμοποιείται από τις περισσότερες Τράπεζες διεθνώς.

Κάθε φορά που πραγματοποιείτε μια αγορά με την πιστωτική ή την χρεωστική σας κάρτα PROBANK μέσω internet σε ιστοσελίδες εμπόρων που εγγράφονται στις υπηρεσίες της Visa “Verified by Visa” “(VbV)” ή “MasterCard SecureCode” αντίστοιχα, κατάστημα που υποστηρίζει την υπηρεσία, επιπλέον των στοιχείων της κάρτας σας (αριθμός, ημ/νία λήξης), θα εμφανίζεται ένα παράθυρο που θα σας ζητάει τον προσωπικό σας κωδικό. Αφού ελέγξετε τα στοιχεία της αγοράς σας και αφού έχετε πιστοποιήσει ότι το προσωπικό σας μήνυμα είναι σωστό, απλώς πληκτρολογήστε τον προσωπικό σας κωδικό για να ολοκληρώσετε την αγορά σας.

Τον κωδικό σας τον γνωρίζετε μόνο εσείς. Πρέπει να τον χειρίζεστε με την ίδια προσοχή που χειρίζεστε το PIN της κάρτας σας. Έτσι, κανείς άλλος δεν μπορεί να κάνει οποιαδήποτε διαδικτυακή αγορά με την κάρτα σας, προσποιούμενος ότι είστε εσείς.

Μετά την εγγραφή σας, η κάρτα σας είναι προστατευμένη από κακόβουλη χρήση στο internet και από προσπάθειες υποκλοπής των στοιχείων της.
Δεν υπάρχει καμία επιπλέον χρέωση, ούτε για την εγγραφή αλλά ούτε και στις ηλεκτρονικές συναλλαγές σας μετέπειτα. Η υπηρεσία προσφέρεται εξ’ ολοκλήρου δωρεάν στους πελάτες μας.

Η Τράπεζα, για τη μεγαλύτερη προστασία των καρτούχων της, έχει κάνει υποχρεωτική την εγγραφή στην υπηρεσία. Όταν κάνετε μια αγορά μέσω internet σε ιστοσελίδες εμπόρων που εγγράφονται στις υπηρεσίες της VbV ή MasterCard SecureCode, θα σας ζητηθεί να εγγραφείτε άμεσα, εάν δεν το έχετε ήδη κάνει. Εάν δεν εγγραφείτε, θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε κανονικά την κάρτα σας σε «φυσικά» καταστήματα, αλλά όχι σε «ηλεκτρονικά».

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και ολοκληρώνεται σε μερικά λεπτά. Γίνεται μόνο μια φορά  και ο κωδικός που αποκτάτε ισχύει για όλες τις συναλλαγές σας μετά.
Μπορείτε να εγγραφείτε με δύο τρόπους:

  • Από το site της PROBANK (www.probank.gr) πατώντας στο (ιδιώτες > κάρτες > ασφαλείς συναλλαγές) ακολουθώντας τις οδηγίες.
  • Κατά τη διάρκεια μιας συναλλαγής σας στο internet, εάν σας ζητηθεί από το ηλεκτρονικό κατάστημα εμπόρου. Στην περίπτωση αυτή, το κατάστημα δεν εμπλέκεται καθόλου στη διαδικασία και δεν λαμβάνει κανένα από τα προσωπικά σας στοιχεία, απλά σας «κατευθύνει» στο σχετικό link της Τράπεζας.

Τα προσωπικά στοιχεία που παρέχετε (ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης) αντιπαραβάλλονται με αυτά που έχετε ήδη δώσει στην τράπεζα, προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι είστε ο πραγματικός κάτοχος της κάρτας. Επιπρόσθετα, δίνοντας και τα στοιχεία της κάρτας (CVV, ημερομηνία λήξης) που θα σας ζητηθούν, πιστοποιείται ότι πραγματικά κρατάτε την ίδια κάρτα με αυτή που έχει ενεργοποιηθεί.
Τονίζουμε εδώ ότι τα στοιχεία αυτά τα εισάγετε σε ασφαλές περιβάλλον και σε site της PROBANK, δεν τα λαμβάνει καμία εξωτερική εταιρεία, ούτε το ηλεκτρονικό κατάστημα.

Στο παράθυρο όπου σας ζητάνε να δώσετε τον προσωπικό σας κωδικό, υπάρχει η φράση: «ξεχάσατε τον προσωπικό σας κωδικό;». Πατώντας εκεί, θα πρέπει να επιβεβαιώσετε ξανά τα στοιχεία σας απαντώντας στις ερωτήσεις ασφαλείας και τότε μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο προσωπικό κωδικό και να ολοκληρώσετε την αγορά σας.

Η Τράπεζα έχει εγκαταστήσει σύστημα για την ανίχνευση ύποπτων συναλλαγών καρτών σε POS, ΑΤΜ και internet, με στόχο την πρόληψη της απάτης (fraud) στα σύγχρονα μέσα πληρωμών.
Η λειτουργία του συστήματος είναι 24ωρη, 7 ημέρες την εβδομάδα. Για τις συναλλαγές που κατά την κρίση της Τράπεζας χρήζουν επιβεβαίωσης ακολουθεί τηλεφωνική επικοινωνία με τον πελάτη στο κινητό ή/ και στα σταθερά τηλέφωνα που έχει δηλώσει.
Για την καλύτερη λειτουργία του συστήματος, θα πρέπει ο πελάτης να ενημερώνει την Τράπεζα για οποιαδήποτε αλλαγή τηλεφώνου και ιδιαίτερα κινητού.

Μπορείτε να επικοινωνείτε με την PROBANK στο τηλέφωνο 210-4843100 όλο το 24ωρο. Εναλλακτικά μπορείτε να μας στείλετε την ερώτησή σας με e-mail στο [email protected]

Όροι Χρήσης

 


 

          Είσοδος Χρηστών                                               Εγγραφή στην Υπηρεσία